Λαμβάνετε τα άρθρα κάνοντας Like!


Ψυχολογικός Φάρος
alkoolismos

e-Psychology Magazine

ΑΝΟΡΓΑΣΜΙΚΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΗΜΠΟΡΟΙ ΑΝΤΡΕΣ:ΈΧΟΥΝ ΌΝΤΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;

ΑΝΟΡΓΑΣΜΙΚΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Είσαστε γυναίκα και αντιμετωπίζετε προβλήματα οργασμού;
Πολλές είναι οι γυναίκες εκείνες που διαμαρτύρονται ότι δεν φτάνουν ποτέ σε οργασμό.
Ανοργασμία είναι η δυσκολία ή η ανικανότητα της γυναίκας να φτάσει σε οργασμό, με σεξουαλική επαφή ή και με αυνανισμό… Οι γυναίκες που παρουσιάζουν πρόβλημα ανοργασμίας δεν κατορθώνουν να φτάσουν στον οργασμό παρά το γεγονός ότι έχουν μια ικανοποιητική σεξουαλική διέγερση.

Τα αίτια της κατάστασης μπορεί να είναι οργανικά (αγγειακά, νευρογενή, ορμονικά, χρόνιες παθήσεις, χρήση φαρμακευτικών ουσιών, λοιμώξεις, λανθάνουσες κακοήθεις παθήσεις του κατώτερου ουρογεννητικού) ή ψυχογενή (κατάθλιψη, άγχος απόδοσης) και προκαλεί δυσκολία στις διαπροσωπικές σχέσεις και έντονη υποκειμενική ενόχληση.
Όταν η ανοργασμία οφείλεται σε ψυχολογικά αίτια η γυναίκα θα πρέπει να έρθει σε επαφή με ψυχολόγο, ώστε να ξεκινήσει ψυχοθεραπευτική διαδικασία. Σε περίπτωση που το πρόβλημά της είναι αποτέλεσμα κάποιας ιατρικής κατάστασης θα πρέπει να συμβουλευτεί τον ειδικό θεράποντα ιατρό της.

Οδηγός για τις ανοργασμικές γυναίκες
Ο οργασμός είναι μια πολύ πιο εύκολος για τους άνδρες παρά για τις γυναίκες. Πολλοί άνδρες μπορούν να φθάσουν στην κορύφωση, χωρίς δυσκολία, αλλά οι γυναίκες πιο δύσκολα.
Στην προηγούμενη γενιά πολλές γυναίκες δεν είχαν γνωρίσει ποτέ τον οργασμό, γιατί είχαν ελάχιστη ή καμία σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και η κοινωνία δεν επέτρεπε στις γυναίκες να κάνουν τέτοιου είδους συζητήσεις. Επιπλέον, δεδομένου ότι οι γυναίκες δεν απαιτείται να φτάσουν σε οργασμό για να συλλάβουν, οι περισσότεροι γιατροί δεν αξιολογούσαν τη σημασία του γυναικείου οργασμού σε μεγάλο βαθμό.
Ευτυχώς, η νοοτροπία έχει αλλάξει και οι περισσότεροι γιατροί έχουν μια πολύ διαφορετική στάση. Άλλωστε υπάρχουν πια, πολλές επιστημονικές μελέτες για το σεξ. Σήμερα, οι περισσότερες γυναίκες έχουν οργασμό και όταν ο σύντροφός τους είναι έμπειρος στο σεξ τις βοηθάει να φτάσουν εύκολα στην κορυφή.

Όπως έχουμε ήδη πει, ο οργασμός είναι πολύ πιο αυτόματος για τους άνδρες από ό, τι είναι για τις γυναίκες. Οι άνδρες, μάλιστα, δεν συνδέουν τον οργασμό με την αγάπη και τον ρομαντισμό. Αλλά οι γυναίκες, αντίθετα συνδέουν την σεξουαλική τους ικανοποίηση με την αγάπη και την εκτίμηση. Σήμερα, βέβαια υπάρχουν νέες γυναίκες που ξεκίνησαν να αντιλαμβάνονται το σεξ, όπως και οι άνδρες. Αλλά είναι ακόμη η μειοψηφία.
Η απαρχή (η πρώτη φορά) του γυναικείου οργασμού
Πολλές νεαρές γυναίκες ανησυχούν για την έλλειψη οργασμού. Η έρευνα δείχνει ότι οι περισσότερες νέες γυναίκες δεν καταφέρνουν να φτάσουν στην κορύφωση για αρκετό καιρό, αφού έχουν ξεκινήσει τη σεξουαλική δραστηριότητα. Επιπλέον, όταν έρχονται για πρώτη φορά, το κάνουν μέσω του αυνανισμού (47 μέσω του αυνανισμού, 32 τοις εκατό μέσω της σεξουαλικής επαφής, 20 τοις εκατό μέσω απλού χαϊδέματος των γεννητικών οργάνων και 1 τοις εκατό στον ύπνο). Η ηλικία του πρώτου οργασμού μπορεί να είναι στα 18, αλλά και στα 40!

Οι εικοσάρες και οι τριαντάρες
Και αυτές ακόμη δυσκολεύονται να φθάσουν σε οργασμό.
Αυτές τις μέρες, οι περισσότεροι θεραπευτές του σεξ πιστεύουν ότι αν μια γυναίκα δεν μπορεί να ολοκληρώσει ή αν δεν είναι εύκολο να ολοκληρώσει, πρέπει να ξεκινήσει θεραπεία. Ακόμη κι ο αυνανισμός λειτουργεί θεραπευτικά και μπορεί να βοηθήσει μια γυναίκα να γνωρίσει το σώμα της και τον ρυθμό της.
Και ο σύντροφος μπορεί να βοηθήσει σε αυτό. Το πρώτο βήμα είναι να τρέφει μια γυναίκα κάποια αισθήματα για τον άντρα που έχει απέναντί της. Ο άντρας πρέπει να ξέρει να μιλάει με λέξεις, για να ερεθίζει μια γυναίκα και να ξέρει να χαϊδεύει. Μερικές γυναίκες, μπορούν να έρθουν σε οργασμό πολύ πιο εύκολα με τη βοήθεια ενός δονητή.

Οι σαραντάρες και οι πενηντάρες
Σίγουρα, είναι πολύ πιο έμπειρες οι γυναίκες σε αυτή την ηλικία. Βέβαια η ικανότητά τους να ολοκληρώνουν εξαρτάται από την ημέρα του έμμηνου κύκλου τους. Είναι αρκετά κοινό για μια γυναίκα να αισθάνεται περισσότερο οργασμική στα μισά του κύκλου της. Ωστόσο, σε ορισμένες γυναίκες, οι περίοδοι που είναι περισσότερο οργασμικές, ποικίλλει. Αυτό είναι φυσιολογικό.
Οι σαραντάρες και οι πενηντάρες πάντως που έχουν πρόβλημα οργασμού πρέπει να ζητήσουν βοήθεια από έναν έμπειρο θεραπευτή.

Οι διάφοροι τύποι του οργασμού στη γυναίκα
-Ο Φρόιντ, ο πατέρας της ψυχανάλυσης, ισχυρίζεται ότι οι ώριμες γυναίκες έχουν κολπικό οργασμό, ενώ οι νεότερες γυναίκες κλειτοριδικό. Οι ειδικοί δεν το πιστεύουν πλέον αυτό. Πολλοί από τους εμπειρογνώμονες του σεξ σήμερα, καθώς και απλές γυναίκες, λένε ότι πραγματικά δεν αναγνωρίζουν διαφορά ανάμεσα σε ένα κολπικό οργασμό και έναν κλειτοριδικό.
-Η πλειοψηφία των γυναικών χρειάζεται διέγερση της κλειτορίδας για να φτάσει σε οργασμό.
-Άλλες γυναίκες βιώνουν, έναν ιδιαίτερα έντονο οργασμό. όταν το σημείο G διεγείρεται, που βρίσκεται στο μπροστινό τοίχωμα του κόλπου.
Ότι οργασμό και αν έχει μια γυναίκα, σημασία έχει να το απολαμβάνει.

Ταυτόχρονος οργασμός
Πολλές γυναίκες παραπονιούνται ότι δεν μπορούν να φθάσουν σε ταυτόχρονο οργασμό με τους συντρόφους τους.
Αλλά στην πραγματικότητα, ο ταυτόχρονος οργασμός είναι αρκετά σπάνιος.
Ωστόσο, είναι σίγουρα ωραίος, όταν συμβαίνει. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί, αν η γυναίκα έχει καλό έλεγχο του οργασμού της, χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά της για να διεγερθεί ή αν ο σύντροφός της είναι εξειδικευμένος να χρησιμοποιεί τα δάχτυλά του κατά τη συνουσία, για να φέρει τη γυναίκα στην κορύφωση, ακριβώς την ίδια στιγμή που έρχεται κι αυτός.

Πολλαπλοί οργασμοί
Η πλειοψηφία των γυναικών, στην πραγματικότητα, μπορεί να έχει μια σειρά από οργασμούς, τον έναν μετά τον άλλο, αν είναι σε διέγερση και χαλαρές και αν ο σύντροφος είναι πρόθυμος να ικανοποιήσει τις πολλές απαιτήσεις τους.
Η δυνατότητα να έχουν οι γυναίκες πολλαπλούς οργασμούς αυξάνει με την ηλικία. Είναι ασυνήθιστο στην ηλικία των 20, αλλά πολλές γυναίκες στα 40, στα 50 και στα 60 μπορούν να έχουν συχνά πολλαπλούς οργασμούς.
Γυναικείος οργασμός στη μέση ηλικία
Η ικανότητα μιας γυναίκας να φθάνει σε οργασμό τείνει να βελτιώνεται με την ηλικία. Είναι γνωστό, ότι μερικές γυναίκες, μέχρι αυτή την ηλικία δεν έχουν καταφέρει να φθάσουν σε οργασμό. Το σημαντικό είναι να πιστέψουν ότι ποτέ δεν είναι «πολύ αργά».
Αν υποβληθούν σε θεραπεία, μαθαίνουν και σκέφτονται πιο θετικά για τα γεννητικά όργανά τους και να χρησιμοποιούν σεξουαλικά βοηθήματα.

Επίσης, στη μέση ηλικία, υπάρχει και το θέμα της εμμηνόπαυσης, με τις ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα και η ξηρότητα του κόλπου. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι για την αντιμετώπισή τους. Υπάρχουν λιπαντικά, για κάθε ηλικία της γυναίκας.
Για τη θεραπεία της ορμονικής υποκατάστασης, μια γυναίκα πρέπει να το σκεφτεί πολύ καλά, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος της καρκινογένεσης. Η ορμονική υποκατάσταση είναι αποτελεσματική για την απαλλαγή μια γυναίκας από τα δυσάρεστα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, όπως εξάψεις και εφιδρώσεις, αλλά δεν είναι ασφαλής για μακροχρόνια χρήση.
Σήμερα, πολλές γυναίκες έχουν διαπιστώσει ότι τα συμπληρώματα διατροφής από σόγια και κόκκινο τριφύλλι, μπορούν να ανακουφίσουν τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και στην πραγματικότητα τις βοηθούν να αισθάνονται νεότερες και σε πολύ καλύτερη φυσική κατάσταση. Επιπλέον αυτά τα συμπληρώματα προστατεύουν από την καρκινογένεση.

Πώς μπορεί να βοηθήσει ένας άνδρας
-Οι περισσότερες γυναίκες χρειάζονται διέγερση της κλειτορίδας. Η κλειτορίδα προοριζόταν να μετατραπεί σε πέος στην ενδομήτριο ζωή, αλλά λόγω του γυναικείου φύλου παρέμεινε υποανάπτυκτη, αλλά στη σεξουαλική διέγερση είναι εξίσου σημαντική, όπως το πέος σε έναν άνδρα.
-Ένας άνδρας πρέπει να ξέρει ότι η αγάπη, ο ρομαντισμός, τα χάδια και η αγκαλιά παίζουν σπουδαίο ρόλο στη δημιουργία της ερωτικής ατμόσφαιρας του σεξ, κατά τα προκαταρκτικά στάδια.
-Επίσης, ένας άνδρας δεν πρέπει να βιάζεται. Ένα χάδι στο στήθος της γυναίκας, ο στοματικός έρωτας ή συγκεκριμένες στάσεις μπορεί να την βοηθήσουν να φθάσει σε οργασμό.
-Το να ρωτήσει ένας άνδρας τη γυναίκα, τι την βοηθάει να φθάσει σε οργασμό, δεν είναι κακό. Ούτε πρέπει να διστάσει να χρησιμοποιήσει έναν δονητή, αν της αρέσει η ιδέα.
-Αν δεν μπορεί πάλι… ένας άνδρας πρέπει να της τονώσει το ηθικό και της λέει συνέχεια, πόσο σέξι και όμορφη είναι…
Ο οργασμός είναι ένα υπέροχο συναίσθημα. Όλες οι γυναίκες τον δικαιούνται.
Αλλά, δεν είναι εύκολος, αν είστε νευρικές, κουρασμένες, αγχωμένες ή δυστυχισμένες στη σχέση σας. Σε περίπτωση αδυναμίας, οι γυναίκες δεν πρέπει να διστάσουν να ζητήσουν βοήθεια από έναν ειδικό θεραπευτή του σεξ.
Πηγή:emedi.gr
Πέρα όμως από αυτά που λένε οι έρευνες, ας σκεφτούμε λίγο το υποτιθέμενο ενδεχόμενο του να μην φταίνε οι γυναίκες η οι άντρες αντίστοιχα,ενοώντας πως αν λάβουμε υπόψιν μας την νοοτροπία την οποία μεγαλώνουμε από την στιγμή όπου ερχόμαστε στον κόσμο, έχουμε μάθει(κατά πλειοψηφία ανθρώπων πάντα και όχι μεμονωμένα) να κοιτάμε μόνο την πάρτη μας και σε κάποιον άλλον τομέα πως το σεξ είναι κάτι άσχημο να συμβαίνει συστηματικά λόγο της οπισθοδρομικής νοοτροπίας της οποίας οι περισσότεροι και περισσότερες(κυρίως παλαιών γενεών) δεν είναι σε θέση να αποδεχτούν, πως δεν είναι κάτι παραπάνω από μια φυσική απόλαυση της ζωής αλλά και μια ένωση με τον σύντροφό μας υπό τις κατάλληλες πάντα συγκυρίες που μας φέρνει η στιγμή της ζωής.
(Μην ξεχνάμε σαφώς πως ο καθένας λέει την άποψη του και δεν προσπαθούμε να καθιερώσουμε κάτι ως δεδομένο, αν δεν συμφωνούμε με κάτι και θέλουμε να προσθέσουμε η να πούμε γενικά την γνώμη μας μπορούμε κάτω από το άρθρο να γράψουμε χωρίς πάντα να προσβάλουμε η να δείξουμε ασέβεια με κάποιον τρόπο ως προς κάποιον ομιλητή.)Όταν λοιπόν ερχόμαστε σε αυτόν τον κόσμο για να μην ξεφεύγουμε από το θέμα και μαθαίνουμε πως, είναι μαγκιά να πηγαίνουμε με όσες περισσότερες και ντροπή και αίσχος το να δοθούμε σε κάποιον από πατεράδες και μανάδες αντίστοιχα μιλώντας και για τα δύο φύλλα παράλληλα, οι άντρες καταλήγουν όχι μόνο να θέλουν απεγνωσμένα έστω και υποσυνείδητα τον αριθμό των γυναικών να είναι όσο πιο ψηλά καταφέρουν για να ικανοποιήσουν την μαγκιά τους έστω και στο ίδιο τους το εγώ, ώστε να έχουν φτάσει σε ένα σημείο όπου νομίζουν πως είναι μάγκες και δεν τους ευνοεί η τύχη λόγο ότι υπάρχουν γυναίκες με πρόβλημα στη ζωή τους οι οποίες δεν μπορούν να ολοκληρώσουν. Αν όμως το αντρικό φύλο(και μην ξεχνάμε το γεγονός πως αυτά είναι άποψη από άντρα και όχι από γυναίκα που συμβαίνει συνήθως σε μία τέτοια περίπτωση.), δεν κοίταγε τόσο τον αριθμό, την ποιότητα της πράξης όμως στο να ζήσει την στιγμή του όσο καλύτερα χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις μην τυχόν τον κακοχαρακτηρίσουν με το να κάνει κινήσεις οι οποίες διεγείρουν την γυναίκα σεξουαλικά.Μήπως λοιπόν δεν έχουν πρόβλημα οι γυναίκες λόγο ανοργασμικότητας και υπάρχει το ενδεχόμενο να μην έχουνε γίνει οι »άντρες» άντρες»..με αποτέλεσμα να επικρατεί το χάος το οποίο υπάρχει στην σημερινή πραγματικότητα.
Όσο αφορά τις γυναίκες όμως, όπου συνήθως η μητέρα από πολύ μικρή ηλικία τους μαθαίνει πως η σεξουαλική πράξη είναι κάτι το οποίο μόνο για »πετροβολισμό» είναι (λες και βρισκόμαστε στον 10ο αιώνα Π.Χ.)και πως δεν πρέπει να δώσουν το πολύτιμο αγαθό τους παρά μόνο στον πρίγκιπα με το »άσπρο άλογο», με αποτέλεσμα να ζουν κάποιες με την ψευδαίσθηση πως έχουν τον πρίγκιπα στη ζωή τους και κάποιες άλλες από απωθημένο να »γυρνάνε» με τον έναν και με τον άλλον και τίποτα να μην τις ικανοποιεί εφόσον δεν μπορούν να βρουν αυτό που πραγματικά θέλουν και χρειάζονται. Αν λοιπόν αφήσουμε την »παλιομοδίτικη» αυτή λογική και σκεφτούμε λίγο το γεγονός να κοιτάξουμε το να ικανοποιήσουμε τον “σύντροφό μας»(έστω και αν είναι κάποιος που γνωρίσαμε εκείνη την στιγμή(ξεπέτα)), ώστε να τον διεγείρουμε με την σειρά μας και να μας προσέξει και αυτός καλύτερα με το να έρθει στην σειρά του και ο γυναικείος οργασμός.Παράλληλα και η διάθεση να ξαναγίνει κάτι εκτός από το να πάμε με κάποιον άλλον-άλλη στη συνέχεια γιατί ο εραστής η σύντροφος λοιπόν δεν μας κάλυψε.
Μην ξεχνάμε πως για να μας καλύψει αυτός-αυτή που είναι μαζί μας εκείνη τη στιγμή πρέπει και εμείς να κάνουμε κάτι ώστε να ανέβει και στη συνέχεια να μας ανεβάσει και εμάς μέχρι να φτάσουμε και οι δύο στην αποκορύφωση ερωτικής διέγερσης για μία ολοκληρωμένη πράξη ώστε να μην υπάρχει ούτε προβληματικός άντρας και ούτε προβληματική γυναίκα.
Βάση στατιστικών άλλωστε από τους ανθρώπους που εφαρμόζουν αυτής της αντίληψης την μέθοδο το ποσοστό (από έρευνα σε έρευνα διαφέρει)είναι κάτω από το 10% που έχουν όντως πρόβλημα, με συμπέρασμα όπως αναφέραμε και πριν το πρόβλημα να είναι καθαρά ψυχολογικό στην νοοτροπία και τις υποσυνείδητες φοβίες και άνχοι του κάθε ανθρώπου.,με αποτέλεσμα οι περισσότεροι άντρες να μην ανεβάζουν μια γυναίκα στους ψυχολογικούς τομείς που χρειάζεται κατά την ώρα τις πράξης από προκαταρκτικής φάσης λόγο του ότι κρίνει μόνο πως θα τελειώσει και αντίστοιχα μία γυναίκα να μην ανεβάζει έναν άντρα με αποτέλεσμα να μην της συμπεριφέρεται όπως πρέπει ώστε να μην είναι φαινομενικά ανοργασμικιά.Γιατί στην ουσία δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα σωματικά κανείς από τους δύο και έτσι παύουν να υπάρχουν »ανοργασμικές γυναίκες και ανήμποροι άντρες».
Οπότε να μην ξεχνάμε πως ο καλύτερος θεραπευτής για την όλη ιστορία είναι ο ίδιος μας ο εαυτός, αρκεί να φροντίσουμε να εξελιχτούμε και όχι να ακολουθούμε τα χνάρια των προγόνων μας επειδή έτσι είναι τόσα χρόνια, γιατί έτσι και εμείς οι ίδιοι »πρόγονοι μένουμε» και δεν διαφέρουμε στο αποτέλεσμα σε τίποτα από τη μάζα.

Γρηγορόπουλος Θεόδωρος Σύμβουλος ψυχής/Ψυχοερευνητής

http://ihuman.gr