Λαμβάνετε τα άρθρα κάνοντας Like!


Ψυχολογικός Φάρος
alkoolismos

e-Psychology Magazine

Επιστήμη: To «κακό» χέρι προσφέρει ψυχραιμία...

Ερευνητές στην Αυστραλία συμπεραίνουν ότι ένας πολύ απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να ηρεμήσει κάποιος και να περιορίσει το άγχος του, είναι να χρησιμοποιήσει για λίγη ώρα το «κακό» του χέρι. Κάποιος λοιπόν που είναι δεξιόχειρας, το μόνο που πρέπει να κάνει είναι π.χ. να φτιάξει ένα τσάι και στη συνέχεια για λίγη ώρα να γυρίζει το κουταλάκι στο φλιτζάνι με το αριστερό χέρι του. Το ίδιο θα συμβεί ο,τιδήποτε και αν κάνει για λίγη ώρα με το «κακό» του χέρι, όπως το να γράψει μερικές λέξεις χειρόγραφα ή να χρησιμοποιήσει το ποντίκι του υπολογιστή.

«Κακό» χέρι, καλή ψυχολογία!

«Το να εκπαιδεύεται κάποιος στο να χρησιμοποιεί το ?κακό? χέρι του φαίνεται ότι για κάποιο λόγο βοηθά στη διατήρηση του αυτοελέγχου» υποστηρίζει ο Τόμας Ντένσον, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.

Στα πειράματα που έκαναν οι ειδικοί, φάνηκε ότι η χρήση του "κακού" χεριού περιορίζει την τάση που έχει κάποιος να ενεργεί παρορμητικά ή επιθετικά ή να πανικοβάλλεται. Οπως αναφέρουν, αν κάποιος εργάζετ
αι σε ένα περιβάλλον που του δημιουργεί έντονο άγχος και στρες, το να χρησιμοποιεί το «κακό» χέρι του (π.χ. για το ποντίκι του υπολογιστή) θα τον διατηρεί σε μια ήρεμη ψυχική κατάσταση ώστε να μην πιέζεται, να μην ξεσπάει και να μην τσακώνεται με τους συναδέλφους του.

Η έρευνα δημοσιεύεται στην Επιθεώρηση "Current Directions of Psychological Science»".

https://www.otherside.gr/